Регистрация | Вход

Всички » Здраве

Подреждане Новини
Потребител:

Парола:

Запомни ме:
Захарта и белтъците в прясното краве мляко създават немалко работа на храносмилателната система. За да бъдат разградени изцяло, е нужно ензимите лактаза и ренин да действат безупречно в организма на майката. Оказва се обаче, че повечето хора след юношеската си възраст започват да усвояват все по-трудно както захарта, така и белтъчините на млякото.


След като сме поставили правилно тампона и въобще не го усещаме, можем спокойно да се забавляваме както подобава. Все пак нека не забравяме някои основни правила!
Желателно е тампонът да се сменя след всяко излизане от водата.
Прекалено дългият престой на тампона във влагалището може да доведе до вагинални инфекции, затова не трябва да се отлага подмяната му.Достатъчно е в рамките на минута-две да се редуват студена и топла струя вода с въртеливи движения на интервали от 10 секунди. Това ще доведе до укрепване на кръвоносните съдове и тъканните клетки. Температурният шок предизвиква свиване на порите, стимулиране на кръвообращението и предава повече енергия на клетката.


Ако палецът ви уголеми размера си и е подут, наблюдавате зачервяване и болка, не е нужна консултация, за да откриете нередност. Зад тези симптоми може да стои силен удар, продължително носене на неудобни обувки и т.н. В тези случаи става дума за травма или инфекция. В по-лошия случай говорим за последични симптоми от артрит и подагра.


Рагадите са рани, които се образуват по гърдите, най-често около зърната по време на кърмене. Когато рагадите са по-дълбоки могат да предизвикат болка и дори кървене, а това разбира се пречи на самото кърмене. Обикновено причината за поява на рагади е неправилното сучене или техники на кърмене, а понякога и недобра хигиена. Вижте някои полезни съвети в статията ни „Нищо по-лесно от кърменето“.


Поза „люлка“ - главата на бебето е в сгъвката на лакътя ви, като дланта поддържа леко дупето му. При смяна на гърдата се сменя и ръката, с която поддържате детето. За по-голямо удобство може да подложите възглавница под гръбчето на бебето.
„Легнало положение“ – тази поза е особено удобна, ако се чувствате уморена. Достатъчно е да легнете странично, като бебето е с лице към вас. То може да сучи директно от долната гърда или от горната, ако го поставите на подходяща възглавница. За предпочитанОт него зависи твърдостта на нашите кости. Това обаче не значи автоматично, че е желателно неговите стойности да са завишени. Ако те са над нормата говорим за хиперкалциемия в кръвта. Тя може да е следствие от хиперпаратиреоидизъм* (когато паращитовидната жлеза произвежда твърде много хормони), високи нива на витамин D, бъбречна недостатъчност...Ето и повече по темата.Краката да се мият ежедневно с подходящ сапун, след което трябва да се подсушат добре. (Подходящ е сапунът от бор, тъй като е богат на етирични масла, действа антисептично и дезинфекцира кожата.). Добре действат вани със сода бикарбонат или глинени вани. Ето и още съвети.


banner

banner